Hur man väljer spelbolag: instruktioner för nybörjare

Vid första anblick verkar alla online-spelplattformar vara desamma, men naturligtvis är detta inte fallet. Det är bra för nybörjare att vara medvetna om både möjligheterna och olikheterna som skiljer olika sajter åt i världen av sportspel. Här kommer vi att berätta om vilka kriterier du kan använda och utvärdera ett spelbolag efter.

Kriterier och betyg: hur man läser dem

De metoder som Legalbet använder för att sammanställa sina betyg är så transparenta som möjligt: vi gör inte bara listor över de bästa spelbolagen, utan förklarar varför de är sammanställda på det ena eller det andra sättet. Kan ett spelbolag höja sig i vår ranking? Ja, men bara om de förbättrar kvaliteten på sitt arbete. Detta är det enda möjliga sättet.

Vi tar hänsyn till att alla har sina egna kriterier för att välja spelbolag. Vissa spelare är främst intresserade av storleken på bonusen, andra lägger mer vikt vid positiva erfarenheter från andra spelare. Det finns också de som är beredda att acceptera vissa brister för att få bättre odds. Därför samlar vi flera kriterier för betyg.

Här nedan listar vi de kriterier som är viktiga att tänka på när du bestämmer dina egna prioriteringar.

Spelbolagets pålitlighet

Detta är förmodligen det viktigaste kriteriet när man utvärderar ett spelbolag. Vilka spelbolag anser vi vara pålitliga? De som alltid betalar ut vinster i tid, bryr sig om sina kunder, erbjuder god kundservice, löser eventuella tvister tillräckligt snabbt och har en stor kundbas överlag vilket bevisar att de är efterfrågade.

Popularitet

Är det värt att uppmärksamma spelbolagets popularitet? Ja, då vi värdesätter andra spelares positiva erfarenheter. Även om denna parameter är mycket subjektiv är ett spelbolags popularitet också en bra måttstock för kvaliteten på deras arbete.

På internet är folk benägna att skriva mer negativa än positiva kommentarer. Därför föreslår vi att du fokuserar mer på hur klagomålen ser ut och om ett spelbolag hanterar dessa bekymmer istället för på det faktum att det förekommer klagomål överhuvudtaget.

Det kan låta lite konstigt, men om det finns många klagomål mot ett företag och en betydande procentandel av dem är markerade som lösta, indikerar det snarare spelbolagets popularitet och att det är efterfrågat.

På Legalbets webbplats är det lätt att kontrollera detta: välj vilket spelbolag som helst från vilken lista som helst, klicka på dess namn, gå till dess recensionssida och rulla ner till avsnittet "Klagomål". Här visas det totala antalet klagomål, både lösta och olösta.

Dessutom hittar du alltid information i recensionen om hur snabbt och kompetent en specifik supporttjänst fungerar.

Välkomstbonus

Varje ny kund kan få en välkomstbonus vid registrering hos ett spelbolag – detta är en trevlig branschstandard, och självklart bör du utnyttja det. Legalbet samlar och uppdaterar ständigt information om alla tillgängliga kampanjer och publicerar detta i en särskild avdelning på sin webbplats. Du kan jämföra och välja de bästa bonusarna på en sida.

Klicka på bonusbeloppet i listan över spelbolag på vår webbplats, så kommer du att se en kort beskrivning av kampanjen. Observera hur bonusen krediteras (kontanter eller ett Free bet), omsättningskraven, minsta odds för kvalificerade spel, begränsningar för att göra den första insättningen och kampanjens giltighetsperiod.

Om du lägger ner lite tid på att analysera ett erbjudande kommer du senare inte ha något konflikt med spelbolaget i denna fråga.

Oddsens värde

Vi vet att höga odds ökar de potentiella vinsterna, och om du letar efter ett specifikt spel verkar allt ganska enkelt; det är mer lönsamt att spela hos ett spelbolag som erbjuder högre odds. Men det kan finnas mängder med spelbolag på marknaden, och få av spelarna är beredda att undersöka dem alla för att ta reda på vilket av dessa spelbolag som har procentuellt högst odds. Vi är dock redo att göra detta eftersom det är vårt jobb.

För att spara din tid har vi sammanställt en ranking baserad på odds, där vi jämför värdet för samma händelser. Oddsens värde beror på spelbolagets marginalstorlek (företagets garanterade vinstprocent): ju lägre denna marginal är, desto högre och mer attraktiva är oddsen för spelaren. Det är viktigt att komma ihåg att spelbolaget har olika marginaler för olika händelser, och ledaren i rankingen kommer inte alltid att ha den lägsta marginalen. Det vill säga, om ett spelbolag erbjuder höga odds på fotboll, garanterar det inte samma fördel i exempelvis tennis.

Dock kommer de som ligger högst på listan att erbjuda utmärkta odds i de flesta matcherna. På så sätt kan du använda dessa webbplatser som utgångspunkt i jakten efter de högsta oddsen.

I recensionerna spenderar Legalbets team alltid en del tid på oddsen och tillhandahåller jämförelsetabeller för olika sporter. Använd vår erfarenhet och våra färdiga exempel där vi utvärderar en specifik spelbolags marginal för att snabbt få mer kunskap.

Val av spel och marknader

Eftersom betting är underhållning skulle du säkert hålla med om att det snabbt blir ganska tråkigt att bara satsa på seger eller oavgjort. Ju större spelurval, desto mer spännande blir processen!

Ytterligare marknader inkluderar statistik (till exempel hörnor och kort i fotboll, ess i tennis, strafftid i hockey, etc.), handikapp, individuella indikatorer för idrottares prestationer, långtidsspel på mästerskapsvinnare och många andra alternativ.

Live-spel

Live-spel är en separat kategori inom betting, med föränderliga odds och marknader som kräver snabba reaktioner. Till exempel kan du i tennis satsa på följd av vunna poäng i en match – då får du både mer risk och spänning samtidigt.

På Legalbet utvärderar vi marknaderna som är tillgängliga före matchen (pre-match) och under evenemanget (live) var för sig. Om du vill förstå funktionerna i live-spel, där du måste fatta beslut snabbt, rekommenderar vi också att du läser vår artikel om live-spel som erbjuder användbara tips.

Anledningen till att vi betygsätter pre-match och live-marknader separat är att spelbolaget som fungerar bra pre-match inte alltid kommer att fungera bra under live-spel. Live-plattformar, där satsningar uppdateras varje sekund, är en komplex IT-produkt, och inte varje spelbolag har kapacitet och resurser för högkvalitativ implementering av konceptet.

Spelbolag med appar

Tillgängligheten av en väl fungerande app är ett viktigt kriterium om du planerar att spela via din telefon eller surfplatta. Legalbet har sammanställt en lista över "Spelbolag med appar", som regelbundet uppdateras. Listan gör det enklare att hitta rätt applikation och innehåller nedladdningslänkar från pålitliga källor.

Alla applikationer för Android- och iOS-enheter är lagliga och gratis. Kvaliteten på apparna i Legalbets lista utvärderas inte – detta ligger bara hos användaren.

Det här kanske är tillräckligt med tips för att sätta igång. När en nybörjare har valt ett spelbolag frågar de ofta: hur satsar man och hur vinner man? Därför har vi skapat vår "Spelskola" med informativa artiklar där Legalbet förklarar hur man placerar satsningar på bettingsajter för att öka vinstchanserna. Vi hoppas att betting kommer att vara ett trevligt tidsfördriv för dig. Det handlar om avkoppling och underhållning, inte om att tjäna pengar.

Copy the token